Archive for april, 2007

Hoe kan je eigen informatie op Google Maps publiceren (1)

april 27th, 2007

Google voegt steeds meer informatie toe aan Google Maps. Deze informatie bestaat uit lokale bedrijven, restaurants, hotels, openbaar vervoer en zelfs live verkeersinformatie (op dit moment alleen nog maar in de VS beschikbaaar).

Voor veel mensen is het onduidelijk waar Google deze informatie vandaan haalt.

Tijdens de Geo Developer Dag van 29 maart jongstleden kwam ik er ook achter dat er weinig mensen (bedrijven) zijn die weten hoe ze hun eigen informatie op de kaart kunnen beheren mbv het Google Bedrijvencentrum.

Deze serie gaat over de bronnen waar Google de informatie vandaan haalt en hoe bedrijven hun eigen informatie kunnen toevoegen of wijzigen.

Eerst een introductie.

(meer…)

Nieuwe Weblog

april 22nd, 2007

Twee maanden geleden ben ik begonnen met het schrijven van een een weblog. Ik heb er toen voor gekozen om dat in het Engels te doen. Mijn idee was dat als er een onderwerp was waarover ik in het Nederlands wilde schrijven, ik dat gewoon tussen de Engelstalige berichten te doen.

Ondertussen heb ik heb besloten om het anders aan te pakken. Vanaf vandaag zal ik Nederlandse berichten plaatsen op dit nieuwe, Nederlandstalige weblog.

Waarom?

Tijdens het schrijven van een serie artikelen over hoe je je eigen (bedrijfs-)informatie in Google Maps kan krijgen, bedacht ik me dat deze serie ook interessant is in het Nederlands. Ik vond het alleen geen goed idee om de nederlandse en engelse artikelen uit de serie achter elkaar op dezelfde weblog te plaatsen.

Daarnaast wil ik ook meer gaan schrijven over onderwerpen die specifiek op Nederland gericht zijn of over Nederlandse onderwerpen gaan.

Het is niet zo dat ik nu alleen nog maar in het nederlands zal bloggen. De toekomst zal uitwijzen hoe beide blogs zich naast elkaar ontwikkelen.

Onderwerpen

De onderwerpen waarover ik hier zal schrijven zullen Nederlands georiĆ«nteerd zijn, bijv Nederlandse sites, webapi’s, Mashups, maar ook Lokale Zoekmachine Optimalisatie.

Tagcloud

Op dit moment laat de tagcloud aan de rechterkant van de pagina, tags zien van beide blogs. Het is technisch nog niet mogelijk om alleen de tags van het huidige weblog te laten zien. Misschien dat ik dat in de toekomst nog een keer aanpas. Aan de andere kant is het misschien ook een interessante kruisbestuiving tussen beide blogs.