Archive for mei, 2007

Twitter, Google Maps en Pinkpop

mei 30th, 2007

Het begon allemaal ongeveer 2 weken geleden op Twitter. Erwin Blom stelde een vraag . Of ik een Twittervision achtige applicatie voor Pinkpop zou kunnen maken.

Aangezien ik ervaring heb met Google Maps en ook al wat geƫxperimenteerd had met de Twitter API was het antwoord simpel.
(meer…)

Google Maps zoeken in wijken en buurten

mei 19th, 2007

Volgens een post op het nieuwe officiƫle weblog over Google Maps en Earth is Google Maps sinds kort uitgebreid met de optie om te zoeken in wijken of buurten van steden. Deze mogelijkheid is beschikbaar in 50 steden in Amerika.

Bagels upper east side new york is een voorbeeld van de zoekopdracht die hierdoor mogelijk wordt gemaakt.

(meer…)

Hoe kan je eigen informatie op Google Maps publiceren (4): Bedrijfscentrum

mei 15th, 2007

Het vorige artikel in de serie Hoe kan je eigen informatie op Google Maps publiceren ging over de externe bronnen die Google gebruikt voor de informatie op Google Maps. Na het lezen van dat artikel ben je klaar om de handen uit de mouwen te steken en je eigen bedrijfsinformatie toe te voegen met behulp van het Google Bedrijfscentrum.

(meer…)

Hoe kan je eigen informatie op Google Maps publiceren (3): Lokale data leveranciers

mei 8th, 2007

De belangrijkste bronnen voor de data in Google Maps zijn de ‘lokale data leveranciers’.

Er zit een groot verschil in de data die Google krijgt m.b.v. hun crawlers en de data die ze krijgen van de lokale leveranciers en dat is de structuur van de data. Lokale data leveranciers weten hoe hun informatie opgebouwd is, wat de adresvelden zijn, hoe de extra informatie gestructureerd is (bijv restaurant recensies). Dit in tegenstelling tot de data van de crawlers die niet gestructureerd is, zoals we in het vorige artikel gezien hebben.

(meer…)

Hoe kan je eigen informatie op Google Maps publiceren (2): Webcrawler

mei 1st, 2007

Dit artikel gaat over de bedrijfsinformatie die Google krijgt d.m.v. hun Webcrawlers (Spiders). Daarnaast gaat het ook in op het gebruik van adressen op een website. h3. Webcrawler

(meer…)