Archive for juli, 2007

Google Maps presentatie

juli 16th, 2007

Twee weken geleden was ik bij de VPRO om daar een presentatie te geven over de mogelijkheden van Google Maps.

De kamer zat behoorlijk vol met techneuten, projectleiders en redacteuren. Een leuke mix om een presentatie voor te geven. Ze hadden zich goed voorbereid, sommigen hadden de presentatie zelfs al bekeken.

(meer…)

Google Maps: Mapplets officieel gelanceerd

juli 12th, 2007

Iets meer dan een maand nadat Mapplets aangekondigd waren, zijn ze nu officieel gelanceerd.

Voor wie het niet weet, Mapplets zijn ‘lagen’ die je aan maps.google.nl kunt toevoegen. Tot nu toe was het alleen mogelijk om in Google Earth verschillende lagen aan te zetten, te downloaden en te combineren. Vanaf nu biedt Google Maps dus vergelijkbare functionaliteit.

De gebruiker krijgt hiermee zelf de mogelijkheid om unieke, persoonlijke Mashups te maken, bijvoorbeeld een combinatie van een huizen-zoek mapplet, een scholen mapplet en een ov mapplet.

(meer…)

AND doneert Nederland aan OpenStreetMap

juli 5th, 2007

Vanochtend las ik het OpenStreetMap blog het volgende: AND doneert Nederland aan OpenStreetMap

AND Automotive Navigation Data en de OpenStreetMap Foundation zijn overeen gekomen dat de eerste haar complete digitale mapsystemen ter bechikking zal stellen aan de laatste.

Dit is echt geweldig nieuws voor het OpenStreetMap project. Waar tot voor kort nog vrijwilligers met GPS-apparatuur Nederland in kaart aan het brengen waren, is Nederland nu in 1 klap compleet.

Nu hoeven we niet meer te wachten tot 2009 als het Nationaal Wegen Bestand mogelijk vrijgegeven zal worden.
(meer…)

Twitter: het zesde zintuig

juli 3rd, 2007

Een paar dagen geleden las ik een erg goed artikel op wired.com met de titel: Clive Thompson on How Twitter Creates a Social Sixth Sense. Dit artikel raakt precies de juiste snaar wat betreft Twitter.

In het artikel noemt productivity guru Tim Ferris Twitter: “pointless email on steroids”. Wij zouden zeggen “zinloze email in het kwadraat”. Als je naar ieder individueel bericht zou kijken dan lijkt dit ook het geval te zien. Maar zoals met meer dingen is hier ook het geheel groter dan de som der delen.

Als je het geheel van updates van iedere twitter vriend neemt, krijg je een heel goed beeld van wat die persoon doet, voelt en waar hij of zij mee bezig is. Als je elkaar dan na lange tijd weer een keer ziet (of zelfs voor het eerst in het echt ontmoet), weet je toch wat er in de tussenliggende tijd is gebeurd, een 6e zintuig dus.

(meer…)