Nederkaart.nl

Een aantal weken geleden heb ik met Remco Kouwenhoven van Nederkaart om de tafel gezeten. We hebben ’t gehad over de toekomst van Nederkaart en hoe ik daar bij zou kunnen helpen.

Voor de mensen die niet weten wat Nederkaart is: Nederkaart biedt een overzicht van Nederlandse Geoweb toepassingen en ontwikkelingen.

Remco en ik hebben een aantal ideeën besproken om Nederkaart uit te breiden en te verbeteren. De eerste wijziging is dat ik ga meeschrijven op Nederkaart. Mijn focus zal met name de technische kant van het Geoweb zijn. Nieuwe technologische ontwikkelingen, vergelijking van APIs, etc. De eerste twee posts van mijn hand staan online:

Als mijn posts op Nederkaart relevant zijn voor de bezoekers van dit weblog, zal ik ze hier ook plaatsen (compleet of alleen een samenvatting).

Als je nog ideeën hebt voor technische onderwerpen of als je opmerkingen hebt over Nederkaart in het algemeen, laat ’t me weten (in de comments of via de mail).

One Response to “Nederkaart.nl”

  1. Jaap Meijers Says:

    Het Belgische magazine Mo.be laat de inhoud van nieuwsartikelen op hun site automatisch doorzoeken op geografische namen, om die vervolgens weer te geven op een google maps-kaartje onderaan die artikelen. Vrij simpel, maar goed uitgevoerd en toch best wel hip. Dat zouden meer sites moeten doen (wil er zelf ook mee gaan hobbyen)! Zie bijvoorbeeld:
    http://mo.be/index.php?id=61&no_cache=0&tx_uwnews_pi2%5Bart_id%5D=20786