gvenkdaily.nl nieuwsbrief

Voor de gvenkdaily ben ik op zoek naar een nieuwsbrief applicatie of dienst. De gvenkdaily wordt nu 5 à 6 x per week gepubliceerd op twitter en op de website. Er zijn verschillende mensen die hebben aangegeven de gvenkdaily graag per email te willen ontvangen. Daarnaast zijn er ook verzoeken geweest voor een wekelijkse samenvatting. Ik ben nog aan ’t nadenken of ik dat ga aanbieden, maar als ik dat ga doen, zal het in de vorm van een wekelijkse nieuwsbrief zijn.

Ik ben dus op zoek naar een applicatie of dienst die (in ieder geval) de volgende mogelijkheden heeft:

 • Versturen van een wekelijkse, handmatig aangemaakte nieuwsbrief.
 • Versturen van een dagelijkse, (liefst) automatisch aangemaakte nieuwsbrief. Automatisch houdt in dit geval in dat de data geïmporteerd moet kunnen worden de gvenkdaily website.
 • Wekelijkse en dagelijkse nieuwsbrief moeten verschillende leden kunnen hebben.
 • Gebruik van een eigen layout.

Verder moet de applicatie eenvoudig in gebruik zijn en niet al te duur.

Na wat zoeken en vragen heb ik 3 verschillende soorten applicatie/diensten kunnen onderscheiden:

 1. Volledig automatisch samenstellen van nieuwsbrieven gebaseerd op RSS feeds (Feedburner, FeedBlitz), MailChimp
 2. Handmatig samenstellen van nieuwsbrieven (Campaign Monitor, Aweber, Nourish, Mad Mimi, MailChimp)
 3. Eigen nieuwsbrief server/applicatie (phplist)

De applicaties die genoemd worden in de bovenstaande lijst wil ik de komende tijd wat nader gaan bekijken en eventueel testen. Als iemand al ervaring heeft met één van deze applicaties, hoor ik dat graag in de comments. Waarom raad je een dienst juist wel of juist niet aan? Waar moet ik op letten als ik ze ga testen? Mis je er nog eentje? Laat ’t horen in de comments.

Update: MailChimp Toegevoegd

10 Responses to “gvenkdaily.nl nieuwsbrief”

 1. Ruben @ Freep Says:

  Ik raad je aan er zelf één te maken. 1 tabel (users) een email opmaak en een loop mail() functie en klaar is klara.

 2. Ruben @ Freep Says:

  oh ja nog een tip,campaign monitor heeft een functie om te testen of je html mail opmaak geschikt is voor alle mailclients (yahoo, outlook, hotmail enz enz) dit kost geld, maar als je je inschrijft voor hun eigen app of nieuwsbrief dan krijg je hun eigen geteste e-mail toegezonden die je kunt aanpassen 😉

 3. Gerard van Enk Says:

  @Ruben zelf maken heb ik ook nog over nagedacht, maar wil me eigenlijk niet bezighouden met dingen als bounces enzo. Dus toch maar opzoek naar een bestaand product.

 4. Gerard van Enk Says:

  Op twitter kreeg ik van @Cash4idea (Rob Veldt) nog een tip: MailChimp. Deze dienst ziet er erg interessant uit, zeker de nieuwe versie die ze 9 augustus gaan lanceren. Ik zet ‘m op de lijst erbij. (@Cash4Idea had de tip trouwens op zijn beurt weer van @Jojanneke)

 5. Anne Jan Says:

  http://www.sendblaster.nl heeft vele mogelijkheden. Zie de demo op de site. Heeft ook plugins voor standaard cms’en zoals wordpress. De gratis versie is echter te klein om al je subscribers denk ik op te abonneren. Dan moet je naar de Pro versie gaan.

 6. Gerard van Enk Says:

  @Anne Jan was er vergeten bij te vermelden dat ik opzoek ben naar een webapp of een server (linux) applicatie. Ik gebruik zelf geen windows, dus Sendblaster valt af, maar bedankt voor de tip.

 7. Pascal Van Hecke Says:

  Hoi Gerard,

  Beslissing al gevallen?
  Ik heb in een ver verleden ooit nog gedocumenteerd hoe je phplist automatisch voedt met RSS items (en mensen dan zelf op de weekly of daily kunnen abonneren).

  http://docs.phplist.com/PHPlistRssConceptualSetup

  Verder is er ook nog deze hosted service: zookoda.com/

 8. Chantal Coolsma Says:

  Ben erg benieuwd naar je ervaringen. We zoeken voor thenextwomen ook nog een goede service. Feedburner is leuk, MailChimp ook bekeken, maar erg complex voor een gewone gebruiker.

 9. Gerard van Enk Says:

  @Pascal beslissing is bijna gevallen 😉 Eerst een project afronden en dan weer verder met de daily. Dan zal ik ook een blogpost schrijven over de beslissing.

  @Chantal volgens mij valt ’t wel mee met de complexheid van Mailchimp. De dienst wordt ondertussen ook gebruikt door http://thenextspeaker.com van Tessa Sterkenburg en zij was ook op zoek naar een ‘niet al te complexe service’.

 10. Marcel van der Laan Says:

  hoi Gerard, heb je al je beslissing gemaakt? Ben benieuwd of je voor een complete oplossing bent gegaan of meer een ‘doe het zelf’ optie..